Nakup gradbenega stroja

Bager oziroma gradbeni stroj za izkopavanje vam lahko prihrani ogromno časa in denarja, vendar šele po začetni naložbi, ki pa v večini primerov ni nizka. Izkopavanja dreves, kanalizacijskih jarkov ali odstranjevanje odvečne zemlje lahko naredimo veliko bolj učinkovito z bagri kot bi to poskušali storiti ročno.

Vendar je nakup stroja za marsikoga prevelik finančni zalogaj, ker se za enodružinsko hišo in nekaj parcele okoli hiše je veliko bolje odločiti za najem ali delo prepustimo strokovnjakom.

Bager za delo domaVsekakor se lahko za nakup odločite, podamo pa vam lahko nekaj osnovnih napotkov. Cene bagrov so postavljene na podlagi obratovalnih delovnih ur (in ne lepega izgleda ) in se gibljejo od 8.000 do 10.000 obratovalnih ur, preden je potrebno zamenjati glavne obratovalne dele, ki pa strošek bagerja še dodatno dvignejo.

1. Obrnite se na naše podjetje GP Piramida d.o.o. kjer vam bomo z veseljem pravilno svetovali o možnosti nakupa ali pa izvedbo prepustite nam in na servisne intervale gradbenih strojev pozabite.

2. Velikost bagerja je lahko hitro prevelika ali premajhna. Ali lahko sedite neovirano znotraj “kabine”, ali se lahko neovirano premikate, je kabina zaprtega tipa ali odprtega tipa. Potrebujete majhno “žlico” za zajem zemlje ali vaš bager ni dovolj močan za izkope?

3. Preverite kontolne ročice ali so vse na dosegu vaših rok ? Če izpita za bager še nimate se pri prodajalcu pozanimajte za opravljanje le tega. Varnost pri delu z bagerjem je na prvem mestu.

4. Pozanimajte se kako dostopati do hidravličnega sistema in motorja. Bagri zahtevajo nekaj vzdrževanja in če dostop do ključnih delov ni enostaven se ozrite po drugem modelu.Preverite tudi evidenco o vzdrževalnih delih za bager.

Comments are closed.