Ko nam polzi zemlja

3 Jan

posted by

Categories: Food, Gradnja, Health, Hotel, Sport, Temelji, Uncategorized, Zemeljska dela

Tags: , ,

Comments: 19

Pokliče nas stranka, ki nam vsa navdušena predstavlja in razlaga vse o njeni novi hiši, kako hitro so bili urejeni papirji, kako iz ideje raste resničnost in je vedno bližje cilju, ki si ga je zastavila za letos. Postavitev in bivanje v novi hiši.

No, pa se zatakne že kar na začetku. Da ne bo pomote, stranka je delo naročila in mi smo ga z veseljem sprejeli in predvidevali tudi težave, ki bi morebiti nastale tekom gradnje. Ampak nismo pričakovali takšnih presenečenj.

 

Zemeljski izkopi so že tako ali tako težko in nevarno gradbeno opravilo, če pa se zemlji pridruži še voda je zemljišče ponavadi tako razmočeno, da obstaja velika nevarnost plazenja zemljine in tako ogroženost vseh strojnikov in gradbene mehanizacije, ki dela z zemljiščem.

No in tu se je pričelo in tudi srečno končalo, vendar lahko povem, da tako hitrega izkopa brežine, varovanja pred polzenjem in zidanjem hiše do prve plošče še nismo izvajali. Ravno v tem času je bilo na tem delu Slovenije ogromno padavin, no če sem pravičen, jih je celotna Slovenija prejela ogromno.
Če pa se ukvarjaš z gradbeništvom in izkopi je voda pravi pravcati sovražnik. Kljub vsem neprilikam, ki niso bile prvič, smo delo opravili strokovno brez napak in pripravili zemljišče do te mere, da je počakalo na gradnjo hiše, ki ima sedaj lepo speljano drenažo, ki vodi vodo mimo hiše.

Verjamem, da se nismo zadnjič spoprijeli s takšnim problemom, smo pa korak bolj pripravljeni za naslednjo težko gradnjo.

 

Comments are closed.