Tlakovanje

Tlakovanje nudi dolgotrajno in kvalitetno rešitev za vašo okolico. Novogradnje pa tudi ostali objekti se lepo skladajo s kamnitimi ali betonskimi segmenti, saj tlakovci s svojimi barvami in oblikami skrbijo za estetiko in večjo atraktivnost zunajnih površin, ter so naravni prijaznejši kot asfaltne mase.

Tlakovanje v grobem delimo na dve osnovni fazi, na pripravo podlage za tlakovanje in na postopek polaganja tlakovcev. Pri tlakovanju je podlaga osnovni temelj za uporabnost in končni izgled tlakovne površine. S pravilno pripravo podlage zagotovimo ustrezno nosilnost terena, ter preprečimo zadrževanje vode med tlakovci.

Polaganje tlakovcev

Pri polaganju sivih, enobarvnih ali colormix tlakovcev je dobro odpreti naenkrat več paketov. Pri mešanju tlakovcev iz odprtih paketov tako ne bo prihajalo do barvnih odstopanj. Pri tlakovanju vedno upoštevamo zahtevan razmik. S količki in vrvico si označimo vodoravno in navpično črto, polaganje začnemo z ravno linijo, nato polagamo vrsto za vrsto navpično ali v trikotniku.

Utrjevanje tlakovcev

Za fugirno maso uporabimo kremenčevo mivko, po možnosti, brez primesi apnenca. Raztresemo jo po tlakovcih, tako, da zapolnimo reže do vrha tlakovca. Površino pometemo, da se mivka lepo razporedi med reže. Fugiranje, predhodno mokrih tlakovcev se odsvetuje.