Asfaltiranje

Asfaltiranje

Če se stranka odloči za asfaltiranje ali polaganje asfalta je tako za nas kot stranko pomembno opravilo. Da lahko asfalt doseže visoko življenjsko dobo je najbolje asfaltiranje prepustiti izkušnjam. Gradbeno podjetje Piramida ima v svoji dolgoletni ponudbi tudi asfaltiranje kot storitev, ki je enakovredna splošnim zidarskim opravilom in gradnji.

Projekti z asfaltom so različno obsežni in zahtevni, pa vendar nam je v veselje, opravljati storitev:

  • asfaltiranja cestišč
  • asfaltiranja dvorišč
  • asfaltiranje dovoznih in peš poti

Kaj sploh je asfalt ?

Asfalt je mešanica lepljive, črne in visoko viskozne (pol-tekoče) snovi, imenovane tudi bitumen in pripadajočih mineralnih snovi. Sama proizvodnja asfalta poteka na več načinov, osnovni namen pa je doseči čim večjo elastičnost in odpornost na vremenske pogoje in staranje.

Zakaj asfaltiranje dvorišč ?

Asfaltiranje dvorišč je pomembno opravilo za lastnike večjih hiš ali večstanovanjskih objektov in javnih prostorov. Ureditev dovozne poti in parkirišč pomembno vpliva na izgled vsake zaključene nepremičnine, zato je asfaltiranje dvorišč ena izmed bolj priljubljenih možnosti ureditve.
Vzdrževanje take površine skoraj odpade, površina je lepa na pogled in deluje urejeno.

Asfaltiranje dvorišč (manjših-večjih) zahteva celovit pristop in zato priporočamo, da se pred odločitvijo dogovorimo za ogled in svetovanje. Mogoče bo v vašem primeru boljša rešitev tlakovanje.

Po ogledu in skupnem pogovoru vam predstavimo postopke izvedbe in dela se lahko pričnejo.

Delno asfaltiranje dvorišč in ročno asfaltiranje

Poleg storitve asfaltiranja novega dvorišča ali parkirišča smo vam na voljo tudi za popravila povezana z asfaltiranjem dvorišč:

  • krpanje lukenj in popravilo posameznih poškodb
  • popravila asfaltne osnove, kjer le-ta ne zagotavlja več potrebne nosilnosti in jo je potrebno popraviti pred novim nanosom asfalta
  • polaganje nove prevleke preko stare, kjer je to mogoče
  • preusmerjanje toka meteornih vod stran od temeljev hiše, zemeljska dela, prekopi in izkopi